Ett sista farväl!

Publicerat

Är du gäst på en begravning och skall välja ett blomsterarrangemang? 

Här kommer några saker som kan vara bra att tänka på.

Det finns flera olika slags binderier till begravning: här i länken kan du se olika förslag

 

Beställningen bör göras senast 2 dagar innan begravningen äger rum. Beställningar som kommer in senare försöker butiken att leverera, men inga garantier kan ges om att detta kan ske. Begravningsblommor skickas direkt till kyrkan/kapellet i god tid före begravningen börjar. Representant i kyrkan/kapellet tar hand om blommorna och placerar dem i kyrkan/kapellet.

Till sitt arrangemang är det väldigt vanligt att man önskar ha med en hälsning. Då brukar man skriva detta på ett kort eller på sk. sorgband. Det kan vara några fina korta ord, avsändarnas förnamn eller företagsnamn. Som florist på en lokal ort är det vanligt att vi leverera direkt till begravningen. Det görs i godtid innan ceremonin börjar, vanligast en timme innan eller mer.

Handblomma eller handbukett!

Det finns handblomma – en blomma eller handbukett – flera blommor bundna till en liten bukett. En handblomma eller handbukett används i slutet av ceremoni, vid det momentet då man skall gå fram till kistan eller urnan för att ta farväl. Du väljer såklart det du tycker är finast och vad som passar dig bäst.

Vid avsked går man medsols, vid vänster sida om kistan och urnan. Några väljer att viska en sista hälsning, andra tar avsked i tysthet framme vid kistan eller urnan.

Sedan lämnar du din blomma och återvänder till din plats. Här nedan kommer två bra länkar att lyssna och titta på när det gäller begravning och blommor  samt en podcast “Vila i frid”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *